Barion Pixel
A weboldal Cookie-kat használ. A "Beállítások módosítása" link alatt tudja kezelni őket, amennyiben az "Elfogad" gombra kattint jóváhagyja a Cookie-k használatát az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Mosogatószer adagolók és egyéb mosogató kiegészítők

Rendezés:

Blanco Yano mosogatószer adagoló Króm

Cikkszám: D035651
(1)
Raktáron
11.351 Ft 9.871 Ft
1.480 Ft

Skót mosogatószer adagoló Króm

Cikkszám: D043301
(3)
Raktáron
6.654 Ft 5.786 Ft
868 Ft

Mosogató bűzzáró szifon 1 1/2x50

Cikkszám: D027656
(1)
Raktáron
1.190 Ft 1.131 Ft
59 Ft

CM Mosogatószer adagoló Króm 091002

Cikkszám: D028740
Előrendelhető
19.301 Ft 16.784 Ft
2.517 Ft

Excenterkészlet utólag beépíthető

Cikkszám: D009619
Raktáron
12.445 Ft 10.821 Ft
1.624 Ft

Konyhamalac Ise modell 56 pneumatikus kapcsolóval

Cikkszám: D004249
Előrendelhető
136.454 Ft 118.655 Ft
17.799 Ft

Gyümölcsmosó betét metra 6S

Cikkszám: D022079
Előrendelhető
32.433 Ft

Ezért nem mindegy, milyen mosogató szifon mellett döntesz!

A mosogató szifon a rendszer lényegi eleme, ami többféle szerepet betölt. A mosogatás és a szaniterek használati szokásai alapvetően határozzák meg azt, hogy milyen állapotban van a rendszer, mekkora a dugulások kockázata. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a lefolyószűrő alkalmazásának fontosságát. Ha ez minden mosogatás alkalmával a helyén van, akkor jó eséllyel nem jutnak le darabos szennyeződések. Előfordulhat azonban, hogy elmozdul a helyéről és ilyenkor bizony fennáll a veszélye a dugulásnak. Mit tehetünk a megelőzés érdekében? Milyen szerepe van a mosogató szifon kiválasztásának az optimális működés tekintetében? Cikkünkben ennek járunk utána. 

Mosogató szifon a szennyeződések felfogásáért

A mosogatóvíz a szifonon keresztül távozik, így áthalad rajta minden apró részecske, ami a mosogatás során a rendszerbe került. Ennek nagy előnye, hogy még itt megállnak azok és elkerülhető, hogy mélyen alakuljanak ki makacs dugulások. A mosogató szifon egyébként a kellemetlen szagok visszaáramlását is megelőzi, erre pedig nélkülözhetetlenül szükség van a komfortos otthon érdekében.  A szifonok minden korábbinál szélesebb választékban elérhetőek. A búrás, íves és hattyúnyakas kialakítású típusok között, mindenki megtalálhatja az elképzeléseinek és a hely adottságainak megfelelőt. A vásárlás vagy az online rendelés során érdemes a műszaki paraméterekre helyezni a hangsúlyt. Nem mindegy, hogy milyen a mosogató, hány tálcás kialakítással rendelkezik.

A megfelelő mosogató szifon segít a dugulások megelőzésében

Nemcsak a jelenléte, hanem a megfelelő mérete is hatással van arra, hogy sikerül-e a dugulásoknak elejét venni. A szinte mindig bosszúsággal járó folyamatot a mosogató esetében a szifonnál lehet a leginkább megfogni. Amennyiben a mosogató szifon teljes keresztmetszetét át lehet öblíteni a használat során, akkor a dugulások kockázata is minimalizálható. Természetesen így is számolni kell a rendszer elzsírosodásával, ami tulajdonképpen természetes folyamat. Elsősorban az időnkénti forró vizes átöblítéssel lehet tenni ellene, de a lefolyótisztítók is kitűnő szolgálatot tesznek.

A mosogatógép a legtöbb háztartásban megtalálható

Miért érdemes odafigyelni erre? Ha mosogatógépet is szeretnénk a rendszerre kötni, akkor mindenképpen a kétkamrás összekötő csövet javasolják a szakemberek. Ez lehetővé teszi, hogy a szifon felé érkezzen a mosogatógépből érkező víz és ne felfelé, a mosogatótálca irányába. Hozzáértés hiányában, érdemes szakemberre bízni a választást és a beszerelést. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mosogató szifon kitisztítása időnként szükségessé válhat. Akár prevenciós céllal is megéri ezt megtenni, megelőzve a kellemetlen dugulásokat. A szifont még a laikusok is szét tudják szedni, mindössze egy vödröt kell alá tenni, hogy a bűzös víz és a szennyeződések távozni tudjanak. Az alkatrészek átöblítésével újra átjárható lesz, biztosítva az érintett szaniter kényelmes használatát. A helytakarékos kialakítású elemek akkor is jó szolgálatot tesznek, ha kis alapterület áll rendelkezésre az elhelyezéshez.