Barion Pixel
A weboldal Cookie-kat használ. A "Beállítások módosítása" link alatt tudja kezelni őket, amennyiben az "Elfogad" gombra kattint jóváhagyja a Cookie-k használatát az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Wallplex Konyhai hátfal, falburkoló

Wallplex Konyhai hátfal, falburkoló

A Wallplex konyhapanel egy új, modern és designos, ugyanakkor erős és kemény falburkoló megoldás a konyhák számára. A kiváló minőségű speciális 2 mm vastag műanyag panel több mint 60 modern designnal elérhető, és rövid idő alatt felhelyezhető a konyha falára. A széles választékban szereplő mintákból könnyen választhatsz, anélkül, hogy szükség lenne helyszíni felmérésre. A szállítás olcsóbb és biztonságosabb, mint az üvegpaneleknél, és a felszerelés is rendkívül egyszerű, még a kezdők számára is könnyen kivitelezhető. A Wallplex panelek könnyen felragaszthatóak az ajánlott ragasztóval, sínek és rögzítőpontok nélkül.

Ha úgy döntesz, hogy változtatnál a falburkoló mintáján, könnyedén lecserélheted azt, és választhatsz egy másikat a széles választékból. A konyha hangulatának alakításában csak a fantáziád szabhat határt a Wallplex panellek segítségével!

Tulajdonságok:

  • Tisztítás: Könnyen tisztítható nedves mosószeres ronggyal
  • Hőállóság: 120 C fokig
  • Flexibilis, így íves felületeken is használható
  • Könnyű mindössze 2,4kg/m2
  • Ütésállósága 200x nagyobb mint az üvegé
  • Csomagolása: Hengerben 60x40x40cm dobozban
  • Fúrható, fűrészelhető
  • Vízhatlan

A konyhapanelek rögzítésének egyik lehetséges módja a csavarozás.

Fontos tudni, hogy a konyhapanel speciális műanyagból készül, így fúrható repedés nélkül, ellentétben az üveggel. A rögzítési pontokat kb. 60 cm távolságra kell elhelyezni egymástól.

A fúrásnál a fúrófej átmérője legalább két milliméterrel nagyobb legyen, mint a csavaré. Fontos, hogy a csavarokat ne húzzuk túl szorosan, csak annyira, hogy biztonságosan tartsák a paneleket, így lehetővé téve számukra a szabad mozgást a hőtáguláshoz.

A csavarozott rögzítés lehetővé teszi a panelek könnyű cseréjét sérülés nélkül, valamint újbóli felhasználásukat más helyen is.

Nagyobb méretű panelek esetén a csavarozott telepítés biztonságosabb megoldás lehet, mivel a hőtágulás mértéke nagyobb. A csavarokra rozsdamentes acél (inox) csavartakaró kerül, amely nemcsak esztétikus, hanem ellenáll a szennyeződéseknek, a korróziónak és a magas hőmérsékletnek is. A kis méretű inox csavartakaró exkluzív, modern és elegáns megjelenést biztosít, ami szinte bármilyen konyhapanelhez és konyhához illik.

A konyhapanel ragasztással történő rögzítése is lehetséges.

Ehhez a Soudal Fix All Crystal ragasztót ajánlják, amely kiváló tapadást biztosít műanyagokhoz, PVC-hez és más anyagokhoz. Fontos figyelembe venni a falfelület jellegét, nedvszívó képességét, valamint a helyiség hő- és páratartalmát.

A ragasztási pontoknak maximum ötforintos-nagyságúaknak kell lenniük, és a panel szélétől 2-3 cm távolságra kell elhelyezkedniük egymástól. Ha használunk vízvetőt, ne ragasszuk meg a konyhapanel alsó részét.

Fontos megjegyezni, hogy a ragasztással történő rögzítés esetén a panelek nem lesznek könnyen mozgathatóak utólag, és a fal is sérülhet a panel eltávolításakor. Emellett a konyhapanelt már nem lehet újra felhasználni más helyen.

Mindkét rögzítési módszernek vannak előnyei és hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni a telepítés előtt. A végleges döntés mindig a vásárló igényeinek és a helyi körülményeknek megfelelően születhet.

Tartalomhoz tartozó címkék: wallplex