Barion Pixel
A weboldal Cookie-kat használ. A "Beállítások módosítása" link alatt tudja kezelni őket, amennyiben az "Elfogad" gombra kattint jóváhagyja a Cookie-k használatát az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Konyhai munkalapok, munkapultok

A konyhai munkalap alap kelléke egy konyhának, hiszen nap mint nap munkálkodunk rajta. Webáruházunkban a munkalapok 28 és 38 mm vastagságban rendelhetőek meg. Válaszd ki a számodra megfelelő színt, vastagságot  és rendeld meg a kellő hosszúságban. Rendelj egyedi méretben munkalapot kiszállítással!

Egyedi méretben rendelhető minimum 600mm, maximum 2300mm lehet 1db munkalap! Ha egy típusból több darabra van szükségünk, akkor adjuk össze a szükséges méreteket és azt tegyük a kosárba. A megrendelés leadásakor pedig írjuk le a megjegyzésbe a kért méreteket és darabszámokat.

Rendezés:

Milyen az ideális konyhai munkalap?

A gyönyörű felületen könnyedén elkészítheted a kedvenc ételeidet. Ez a tér alapvető fontosságú a hatékony és kényelmes főzéshez. A minőségi változatok ellenállnak a mechanikai igénybevételnek, szóval maximálisan eleget tesznek az elvárásoknak. Egy szép konyhai munkalap jelentősen hozzájárulhat a tér megjelenéséhez. Tudnod kell, hogy minél terjedelmesebb, annál több helyed marad az élelmiszerek elrendezésére és feldolgozására. A modern változatok gyakran rendelkeznek különféle funkciókkal, mint a beépített mosogató, a vízcsap vagy az indukciós főzőlap. Ezek az extrák még praktikusabbá teszik és optimalizálják a munkafolyamatokat.

A konyhai munkalap különböző típusai

Eltérő anyagokból készülhet, mint a gránit, a műanyag, az acél és az üveg. Mindegyeknek megvannak az előnyei. A gránit igencsak népszerű, ami egyáltalán nem véletlen, hiszen rendkívül strapabíró. Elegáns megjelenésű és a színeket illetően széles választékban érhető el. Nagyszerűen ellenáll a hőnek és a tisztítása sem okoz különösebb problémát. A gránithoz hasonlóan, a márvány is természetes anyag. Amellett, hogy hihetetlenül szép, időtlen stílust is sugároz. A rendszeres karbantartásáról semmiképp ne feledkezz meg! Mivel porózus anyag, ezért hajlamos a foltosodásra. Az acélból előállított konyhai munkalap számos előnnyel bír. Az első és talán a legfontosabb az, hogy rendkívül hosszú az élettartama. Az anyaga révén könnyen tisztítható és fertőtleníthető, ami igencsak hasznos lehet, amikor a nagy kapkodásban ráborul egy-két főzéshez való alapanyag. Bátran ráhelyezheted a forró edényeket anélkül, hogy kárt tennél benne. Modern, ipari megjelenést kölcsönöz a térnek, ezért nem meglepő, hogy sokaknak tetszik. Remekül passzol a letisztult enteriőrbe. A fa konyhai munkalap sokoldalú, ami azt jelenti, hogy jól illeszkedik a modern, a rusztikus és klasszikus helyiségekbe. Az egyik legnagyobb pozitívuma, hogy szükség esetén könnyen felújíthatod csiszolással és festéssel. Az üveg tiszta, fényes felülete vonzóbb megjelenést kölcsönöz a helyiségnek. Mivel átereszti a fényt, ezért világosabbá teszi a teret és optikailag tágasabbá. 

A konyhai munkalap karbantartása alapvető

A gyakori használat miatt elengedhetetlen a rendszeres tisztítása. Naponta egyszer vagy szükség szerint többször is távolítsd el az ételmaradékokat, a foltokat és a nedvességet a felületéről! Az azonnali tisztítás során használj nedves ruhát vagy papírtörlőt, hogy elkerüld a rászáradást! Lehetőleg olyan tisztítószereket vess be, amik megfelelnek az adott konyhai munkalap anyagának. Mindenképp kerüld az erős vegyszereket, mivel azok kárt tehetnek az anyagában és maradandó foltot hagyhatnak. Sok esetben nincs idő vagy lehetőség az azonnali tisztításra, a nagy rohanás miatt. Ilyenkor használj langyos, szappanos vizet és puha rongyot! Vigyázz, hogy ne áztasd el túlságosan a felületet, majd a végén alaposan töröld szárazra! A megfelelő karbantartás és védelem hosszú ideig biztosítja a felület szépségét, ezzel jó, ha tisztában vagy. Attól függetlenül, hogy a legtöbb konyhai munkalap ellenálló, javasolt a lehető legkevesebb mechanikai hatásnak kitenni.