Barion Pixel
A weboldal Cookie-kat használ. A "Beállítások módosítása" link alatt tudja kezelni őket, amennyiben az "Elfogad" gombra kattint jóváhagyja a Cookie-k használatát az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Kiút a kábeldzsungelből rejtett elosztóval

Kiút a kábeldzsungelből rejtett elosztóval

A modern lakberendezési megoldások elkerülhetetlen tartozékának számítanak. A rejtett elosztó segítségével rendezett környezetet teremthetünk az otthonunkban vagy a munkahelyünkön. Végre megszabadulhatunk a több méternyi tekergőző kábeltől, aminek az utólagos elrejtése általában mindig hagyott némi kívánnivalót maga után. A konnektorok mindenhol megtalálhatóak a lakásban, de amint azt tudjuk, soha nincs belőlük elég. Ráadásul soha nem oda kerül, ahol éppen szükség lenne rá. Persze egy újépítésű ház esetében könnyebben lehet megtervezni, hogy hová kerüljenek az aljzatok, de nagy valószínűséggel így sem ússzuk meg teljesen a hosszabbító elosztók használatát.

A rejtett elosztó rejtett szépsége

Pont az benne az esztétikus, hogy nem látszik. Egyébként nagyon sokféle színben elérhető, ezért könnyen a bútorhoz igazítható, utólagos beépítés esetén is. A rejtett elosztó is rendelkezik tápkábellel, amit a fali aljzatba kell bedugni és a hagyományos elosztókhoz hasonlóan, ez is több kimenettel rendelkezhet. Ami igazán kiemelkedővé teszi ezeket a kiegészítőket, az a különleges mozgatómechanizmusuk, ami működtethető manuális, illetve elektromos módon. Egyszerűen és esztétikusan a bútor lapjába simul és használaton kívül mindvégig rejtve marad. Használatkor elég csak felnyitni a rejtett elosztó nyílását és máris rendelkezésünkre áll az adott számú kimenet. Mennyivel egyszerűbb így a konyhában tevékenykedni, hiszen nem kell kihúzni, bedugni a turmixgépet, a kenyérpirítót, a vízforralót vagy a kávéfőzőt stb.

A rejtett elosztók két nagy csoportja

Két fő csoportra oszthatjuk a rejtett elosztók típusait. Az egyik az oszlopos körös variáns, ami függőlegesen tartalmazza az aljzatokat, a másik pedig a szögletes típus, ami az asztal lapjában fektetve kap helyett. Itt az aljzatok egymás mellett helyezkednek el. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Bár hátrányról csak akkor beszélhetünk, ha nem megfelelően alkalmazzuk ezeket a rejtett elosztókat. Az oszlopos kivitel az olyan esetekben előnyös, amikor nem jelent gondot a beépítési mélység biztosítása, mivel ez vertikálisan emelkedik ki a bútorlap síkjából. A szögletes változatok, amik a bútor lapjában vízszintesen vannak elhelyezve, több helyet foglalnak. Természetesen, egy újonnan tervezett konyhabútor vagy íróasztal esetében előre megtervezhető, hogy mely változat számít igazán előnyösnek. Ezen kívül, a műhelyben is jó hasznát lehet venni ennek a megoldásnak, ahol számos szerszámgépre van szükség a barkácsolás során. A két kategórián belül, megtalálhatóak azok a verziók is, amik USB aljzattal rendelkeznek, amin keresztül tölthetjük az okostelefonokat, tableteket stb. Bizonyos modellekben UTP kimenet is található, ami megkönnyíti az internethez való csatlakozást. Ez különösen előnyös a tárgyalókban, irodákban. Nem kell az asztal alatt a routert keresgélni vagy a számítógép mögött matatni a csatlakozót keresve. A kategória csúcsát a motoros elosztók jelentik. Ezek érintésre emelkednek ki a bútorból, majd a kikapcs gombot megnyomva visszahúzódnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: elosztó rejtett elosztó