Barion Pixel
A weboldal Cookie-kat használ. A "Beállítások módosítása" link alatt tudja kezelni őket, amennyiben az "Elfogad" gombra kattint jóváhagyja a Cookie-k használatát az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Kéziszerszámok és kiegészítők, asztalos szerszámok

Felejtsd el a bosszantóan rossz minőségű szerszámokat, amik csak lassítják a munkát! A kézi szerszámok világában a legjobb választás a mi kollekciónk. Teljesen profi és barkácsolók számára is ideális eszközeink biztosítják, hogy minden asztalos munkához megfelelően felszerelkezz. Legyen szó faipari projektekről vagy egyszerű házimunkákról, nálunk mindent megtalálsz, ami a tökéletes végeredményhez szükséges. Csak ragadd meg a kedvenc eszközeidet és hódítsd meg a fából készült mesterműveket!

Rendezés:

Handy Lézeres szintező max 10 m

Cikkszám: D046399
Külső raktáron 5-7 nap
15.986 Ft 12.787 Ft
3.199 Ft

Tűzőgép - Amikor a kalapács már nem opció

Érdemes megismerkedni a tűzőgép működésével, fajtáival és az előnyeivel, mert olykor az otthoni környezetben is jó hasznát vehetjük egy ilyen eszköznek. A bútorgyártás során, a különféle elemek rögzítésére többféle eszközt és kötőelemet alkalmaznak. Bizonyára senkinek sem kell bemutatni a különböző szegecseket, csavarokat, kapcsokat stb. Ilyenkor elengedhetetlen szerszámnak számít a kalapács, de a tűzőgép használata számos esetben kimagasló előnyöket hordoz magában.

Mikor érdemes a tűzőgép után nyúlni?

Akkor járunk a legjobban, hogyha egy állítható ütőerejű darabot sikerül beszereznünk. Ehhez nem kell feltétlenül elektromos változatban gondolkodni, mert a hagyományos kézi típusok között is bőven akadnak ilyen darabok, ha a minőségi kategóriát vesszük célba. Szintén nem hátrány, hogyha alkalmasak többféle méretű kapcsok fogadására. A nagyobb ütőerő lehetővé teszi, hogy ne csak a kárpitok és egyéb anyagok odatűzéséhez használhassuk, hanem lambériázás esetén is alkalmazhatjuk a vékonyabb faanyagok rögzítéséhez. Aki kalapáccsal szegelt már fel lambériát egy hosszabb szakaszon, az valószínűleg legközelebb szívesebben fog a tűzőgép mellett dönteni, mert jelentősen felgyorsítja a folyamatot és pontos munkavégzést tesz lehetővé. Olykor még a legjobb szakember is az ujját találja el, esetleg a munkaanyagot a szeg helyett. Tűzőgéppel viszont ilyen nem fordulhat elő.

Hogyan működik a tűzőgép?

A karos változatok esetében az erőhatásért a robosztus felépítés és egy erős rugó felel. Mindkét tulajdonságra szükség van ahhoz, hogyha vastagabb anyagokat, például léceket szeretnénk rögzíteni. A masszív fémszerkezetre azért van szükség, hogy az összeszorítás során ne görbüljön el a szerszám. Az erős rugó pedig az ütőerőért felel. A rugó keménysége ezeknél a szerkezeteknél állítható a készülék tetején található csavaros szabályozó gombbal. További előnyt jelent az ergonomikus kialakítás, a kényelmes használat érdekében és az is jól jön, ha a tűzőgép karja csúszásmentes bevonattal van ellátva, a biztos használat érdekében. A mechanikus változatok esetében nem kell számottevő visszaütésre számítani használat közben, ami a kisebb ütőerő miatt van, illetve ezt tovább csillapítja a leszorítás ereje is. Nem ajánlott azonnal puha fával kezdeni, ha mechanikus változat áll a rendelkezésünkre, mert nem biztos, hogy a 6 mm-es kapcsokat maradéktalanul képesek beütni. Ilyenkor nem segít más, csak a jó öreg kalapács, amivel viszont nem feltétlenül lehet tökéletes munkát végezni.

Kinek ajánlott a mechanikus tűzőgép?

Akinek a gazdaságos választásra voksol és nem szeretne vastagabb anyagokat rögzíteni, annak mindenképp ideális egy mechanikus típus. Textilek, fóliák, hálós anyagok tűzésére kiválóan alkalmas. Házilag a régi karosszék, a kanapé kárpitozása is felújítható, amit jelentősen megkönnyít egy tűzőgép. De az üveggyapot födémszigetelés során is jó hasznát vehetjük a zsinórok rögzítésekor. Mindent összevetve, sokoldalúan használható szerszámnak számít, aminek ott van a helye minden ezermester gyűjteményében.