Barion Pixel
A weboldal Cookie-kat használ. A "Beállítások módosítása" link alatt tudja kezelni őket, amennyiben az "Elfogad" gombra kattint jóváhagyja a Cookie-k használatát az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

STRONG Fiókrendszerek és Fém fiókoldalak

A Strong fiókoknak több típusát különböztetjük meg. A legismertebb változatok a StrongBox és StrongMax fiókvasalatok, amely duplafalú fém fiókoldallal rendelkeznek. Ezek a fiókrendszerek jellemző tulajdonságai a finom, gördülékeny működés és a fékező mechanizmus. A strongbox fióknak három magasságú változatát alkalmazzuk, a korlát nélküli, egy korlátos és két korlátos változatok. Ennek köszönhetően jól áttekinthető fiókot kapunk. A strongmax fiók pedig egy vékonyfalú oldallal bír, amely egy modernebb megjelenést ad számunkra. Ennél a fióktípusnál általában négy magasságot használunk és zártabb fiókbelső kapunk. A színek tekintetében is elérhető több variáció, amelyek követik mai terndeket.
Rendezés:

Nélkülözhetetlen kiegészítő az otthonunkban a fióksín

Ma már rengeteg különböző kialakítással rendelkező bútordarab áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy ízlésesen és praktikusan rendezzük be az otthonunkat. Ezek között sok olyan van, ami fiókokkal rendelkezik, elvégre azok lehetőséget adnak a precíz rendszerezésre és kényelmes tárolásra. Ahhoz, hogy a fiókok tökéletesen működjenek nem hiányozhatnak olyan alkatrészek, mint amilyen például a fióksín. Ez az elem biztosítja, hogy a fiók gond nélkül kihúzható, illetve visszatolható legyen. Ez az aprócska, ám annál fontosabb kiegészítő olyan nagy jelentőséggel bír, hogy sokan döntenek a már meglévők kicserélése mellett, ha azt érzik, hogy a fiókok már nehezen használhatóak. Ezért nagyrészt a fióksín a felelős, ha elkopik, megsérül, esetleg tönkremegy, akkor a fiókok elkezdenek akadni, vagy ami még ennél is bosszantóbb, nagyobb erőhatás kifejtése esetén se tudjuk betolni. Sőt, előfordulhat a “se ki, se be” esete is, amikor a fiók egyik irányba sem mozdul. Ezek a jelenségek egyértelműen azt jelzik, hogy itt az ideje a fióksín cseréjének!

Válasszunk minőségi fióksíneket!

Nincs is bosszantóbb annál, mint amikor a kedvenc szekrényeinket, komódjainkat nem tudjuk megfelelően használni azért, mert az egyik alkatrész meghibásodott. Szerencsénk van, ha ez épp a fióksín, ugyanis egy olyan kiegészítőről van szó, amit könnyen ki lehet cserélni. Amikor erre sor kerül, nagyon fontos, hogy kizárólag minőségi termékek közül válasszunk, azok ugyanis sokáig kiszolgálnak minket, még akár nagyobb igénybevétel esetén is. Természetesen nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük az adott fiók teherbírását és annak megfelelően pakoljunk bele dolgokat, de ha a felső határértéket nem lépjük túl, akkor nem lehet gond vele. Az egyetlen gyengepont a fióksín lehet, annak minőségére, tartósságára ugyanis bútorvásárláskor kevesebb figyelmet szentelünk. Ebben valószínűleg az is közrejátszik, hogy egy rejtett alkatrészről van szó, amihez nehezen lehet hozzáférni. Amikor viszont sort kerítünk a cserére, akkor a minőség, az ellenálló képesség és a teherbírás a legfontosabb szempontoknak kell lenniük! A hagyományos típusok mellett, ma már a mozgáscsillapítással rendelkező modellek is elérhetőek, amelyek megoldást adnak egy gyakori problémára. Amikor a fiókokat visszatoljuk a helyükre, akkor nem mindig érzünk rá, hogy mekkora erővel kell rájuk hatnunk, hogy a helyére kerüljenek, de ne csapódjanak hozzá a bútor hátfalához. A mozgáscsillapítás azonban remekül kiküszöböli ezt a problémát, hiszen a kifejtett erőhatástól függetlenül lelassítja a fiók mozgását, mielőtt az nekiérne a bútor hátsó részéhez. Ezzel könnyedén elkerülhető a csapódás. Látható tehát, hogy a fióksín rendkívül fontos alkatrész, aminek a minősége rendkívül nagymértékben befolyásolja azt, hogy elégedettek vagyunk-e a fiókok használatával vagy sem. Éppen ezért, ha azt tapasztaljuk, hogy azok mozgása nem olyan gördülékeny, mint akkor, amikor az adott bútor még új volt, akkor mindenképpen érdemes napirendre tűzni a sínek mielőbbi cseréjét.