Barion Pixel
A weboldal Cookie-kat használ. A "Beállítások módosítása" link alatt tudja kezelni őket, amennyiben az "Elfogad" gombra kattint jóváhagyja a Cookie-k használatát az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Golyós fiókcsúszók - Fékező Golyós fióksínek

Rendezés:

Miért fontos a minőségi fióksín?

A bútorok esetében két fontos tényezőt kell szem előtt tartani. Az egyik az esztétikum, a másik pedig a mechanikus elemek hibátlan működése. A hibátlan működésben nagy szerepet játszik a fióksín, ami gyakorlatilag minden bútor esetében lényeges tartozék. Ezt a fajta tárolót használjuk a konyhában, a fürdőben, a nappaliban, az irodában, a gyerekszobában, hálószobában, stb... Sőt, még a műhelyben is részben a fiókoké a főszerep, ha a tárolásról van szó. Ami lehetővé teszi a kényelmes csúsztatást, nem más, mint a fióksín, amiből manapság már nagyon sokféle változat létezik.

Fióksín – egy kis történelem

Nyilván sokan emlékeznek rá, hogy régen miként volt megoldva a fiókok mechanikája. Gyakorlatilag a fa a fán csúszott, ami akadt is rendesen. Jó hangos rángatással aztán ki lehetett cibálni a helyéről, amit utána hasonló lökdöső mozdulatokkal tudtunk csak visszaerőltetni a helyére. Ezután következett a műanyag csúszkákkal ellátott változat, ami hasonlóan az előzőhöz, elég problémás újításnak számított. A nagy áttörést a görgős rendszer jelentette, ami mind a mai napig elég népszerűnek számít. Viszont a rendszeres, mindennapi használatot elég hamar megsínyli, főleg akkor, ha komoly súllyal lett megpakolva az adott fiók.

A fejlődés nem állt meg, mert jött a golyós fióksín

Ez már valóban innovatívnak tekinthető, mind esztétikum, mind mozgás és teherbírás tekintetében. Aki gazdaságos és tartós megoldást szeretne, annak mindenképp ajánlott a golyós fióksín mellett döntenie. Hosszú időre elfelejthetjük a fejfájást az akadozó fiókokat illetően. A felhasználási területet tekintve, egyaránt megállja a helyét a konyhabútorban, de a műhely szerszámtartó fiókjának is biztosítható a mozgása a golyós változattal. Nem beszélve arról, hogy kapható belőle normál és csillapítással ellátott kivitel is.

Akad még bőven fióksín

Ha a maximális esztétikum a cél és szeretjük a minimalista megoldásokat, akkor a rejtett fióksín igazi ínyenc megoldásnak számít. Az összeszerelést követően, gyakorlatilag nem látszik, hogy mivel siklik a fiók. Egyszerűan csak kihúzzuk és visszatoljuk, miközben élvezzük a vajpuha mozgását. Ha az még nem lenne elég, akkor a csúcskategória termékei között is érdemes szemezgetnünk. Ilyenek például az előregyártott fiókoldalakkal csillapított példányok. A tartósság mellett, szintén az előnyök közé sorolható, hogy nem lászik és a szerelhetőséget is megkönnyíti. A technológia előrehaladásával rendkívül sokféle megoldás közül válogathatunk a fióksínek tekintetében. A dizájn kimaxolás érdekében, korlátos, lekerekített, üveg, fém, alumínium oldalmagasítókat is választhatunk. Ne feledjük, hogy sokszor a megoldás a részletekben rejlik, ezek pedig rengeteget adhatnak hozzá, rossz esetben vehetnek el az enteriőr arculatából. Nem mellesleg pedig az általános komfortérzet megteremtésében is szerepet játszanak ezek a fióksín tartozékok. Mert amilyen bosszantó egy akadozó fiókot nap mint nap többször kihúzni és betolni, legalább olyan felemelő érzés, ha egy laza mozdulattal kihúzható és finoman siklik a helyére.