Barion Pixel
A weboldal Cookie-kat használ. A "Beállítások módosítása" link alatt tudja kezelni őket, amennyiben az "Elfogad" gombra kattint jóváhagyja a Cookie-k használatát az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Blum aventos HK-S felnyíló vasalatok és kiegészítői

A blum aventos HK-S felnyíló vasalat kiválóan alkalmazható kisebb bútorajtó frontok működtetéséhez. A könnyen nyitható felnyíló HK-S rendszer ugyanúgy működteti ajtófrontunkat, mint egy gázteleszkóp vagy hasonló vasalat. Nagy előnye, hogy ki korpuszmagasságokhoz is jól használható, illetve nem szükséges kivetőpánt a működéséhez és fékező mechanikával rendelkezik. Kiváló minőség hosszú élettartam.
Rendezés:

A blum aventos HK-S felnyíló vasalat összeállítása

Egy garnitúra aventos HK-S rendszer összeállításánál el kell döntenünk, hogy normál fogantyúval működő, vagy tip-on megoldású azaz fogantyú nélküli változatot szeretnénk.

A fogantyús változat annyit takar, hogy bútorajtó frontunkat fogantyú segítségével nyitjuk és zárjuk. Itt az erőhordozó záródáskor lefékezi az ajtónkat. Kinyitás után pedig minden ponton meg tudjuk állítani ajtónkat és nem csapódik fel.

Ha a normál felnyíló rendszert választjuk akkor az alábbi darabokra lesz szükségünk:

  • Normál erőhordozó - Itt három erősség közül választhatunk gyenge, közepes és erős. Az erőhordozó kiválasztásánál figyelembe kell vennünk az ajtófrontunk méretét és súlyát. Az ajtó magassága nem lehet nagyobb 400mm-él
  • Takarósapka - A takarósapka egy modern megjelenést biztosít az erőhordozó számára
  • Előlap rögzítő - Az előlaprögzítőből 2db-ra lesz szükségünk egy garnitúrához

A fogantyú nélküli Tip-ON-os változatnál megnyomásra nyílik ki ajtólapunk addig, hogy kényelmesen kézzel tovább tudjuk nyitni, a bezáródásnál szintén megnyomásra tudjuk bezárni.

Ha a Tip-On felnyíló rendszert választjuk akkor ezekre lesz szükségünk:

  • Tip-ON erőhordozó - Itt szintén három erősség közül lehet választanunk és az ajtólap mérete és súlya határozza meg melyik erősséget kell alkalmaznunk.
  • Takarósapka - 1 garnitúra takarósapka
  • Előlap rögzítő - 2 db előlaprögzítőre lesz szükség