Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Termékek Menü

Ébresztő! Megérkeztek a Metalac mosogatók és csaptelepek!

Metalac mosogató

Felújítás vagy építkezés közben vagy és már a konyhádat tervezgeted, de nem tudod eldönteni, hogy milyen mosogatót válassz, akkor jó helyen jársz, mert mi most segítünk benne.

Általában mosogatót nem egy-két évre választunk éppen ezért fontos alaposan utána járni, hogy milyen összetételű, formájú mosogatót érdemes választani, ami megfelel az elvárásainknak. Minden ember más, ezért nem csoda, hogy az igényeink is különböznek. Mi most pontokba szedve bemutatjuk neked a mosogatók világát, hogy könnyebb legyen kiválasztani a számodra megfelelőt.

Típus

  • Rozsdamentes acél

Az örök klasszikus rozsdamentes acél mosogató soha nem fog csalódást okozni a konyhatündéreknek és nem fog kimenni a divatból.

Metalac inox mosogatóA Metalac kínálatában is megtalálható típus legnagyobb előnye, hogy ár érték aránya rendkívül kedvező, emellett ellenáll a horpadásoknak, hőálló, folt- és saválló, könnyű tisztítani, a baktériumok nem tapadnak meg rajta. Érdemes figyelni az összetételére. Győződjünk meg róla, hogy az ötvözet aránya 18/10-es legyen, hiszen ez jelenti a króm, az acél és nikkel arányát. Ha a nikkel hiányzik az összetételből, a mosogató kevésbé lesz ellenálló a savakkal, lúggal szemben és könnyebben elszíneződhet. Ha odafigyelünk a mosogató rendben tartására és mosogatás után egy puha törlőkendővel áttöröljük, akkor nem marad cseppfoltos a felület, így elkerülhető a vízkőlerakódás. Ne lepődjünk meg, ha az első pár karcolás meg fog rajta látszódni ez az anyag sajátossága. A Metalac Inox rozsdamentes acél mosogatói a legjobb minőségű acélból készülnek, bármelyik konyhában megállják a helyüket. 

  • Gránit

​  A gránit mosogatók már a drágább árkategóriába tartoznak, de elmondható róluk, hogy abszolút megérik az árukat. Azoknak, akiknek esetleg unalmas lenne az acél mosogató, remek megoldás a gránitból készült változat. A gazdag színválaszték mellett plusz pont, hogy kínálatunkban megtalálható a hozzá színben harmonizáló csaptelep is. Gránit mosogató választásánál ügyeljünk arra, hogy összetétele 80% gránitőrlemény és 20% műgyanta legyen, ez biztosítja ugyanis a karc-, sav- és hőállóságot. Ha jól választunk színt, még a vízkő sem fog rajta meglátszódni.
 

Dizájn/Színek
  Ha gránit mosogatóra esett a választásod, kínálatunkban öt szín közül választhatsz:
Gránit mosogató színválaszték

 

Formáját tekintve az ízlésedre és persze a lehetőségeidre van bízva, hogy milyet választod. Ha rendelkezel mosogatógéppel, akkor akár egy egymedencés kerek mosogató is elég lehet. Ezt a megoldást ajánljuk azoknak is, akik a konyha méretei miatt nem engedhetik meg maguknak a nagyobb mosogatótálcát.

Ha nincs lehetőség mosogatógép beszerelésére, akkor a szögletes, kétmedencés mosogatótálcák jó megoldást jelentenek, hiszen amíg az egyikben mosogatunk,addig a másikban csepeghetnek az edények, vagy főzés közben kihasználhatjuk a szabad mosogatótálat.

Metalac kétmedencés mosogató

A maximális helykihasználás érdekében jó választás lehet, ha a mosogatót a szekrény sarkába tesszük, ezzel munkafelületet nyerhetünk. Ez a megoldás megtalálható a Metalac kínálatában is rendkívül mutatós kivitelezésben az XGranit Diamond személyében.

Metalac XDiamond mosogató


Az igazán bevállalósak számára két különleges dizájnnal tudunk szolgálni: 

Metalac különleges mosogatók

 

Méret
  A méret kiválasztásának fő szempontja ismét a rendelkezésre álló hely. Szerencsére széles skálán mozog a választható mosogatók mérete. Bizonyára az asztalos tudni fogja, de nem árt tudni például, hogy egy 60 cm-es szekrénybe csupán egy 45-50 cm-es mosogatót fogunk tudni beilleszteni.

 

Csaptelep
  A megfelelő mosogató kiválasztása mellett fontos figyelmet fordítani a csaptelepre is. Ebben az esetben célszerű a praktikusságot a dizájn elé helyezni. Ha megfelelő csaptelepet választunk, azzal vizet és energiát is megtakaríthatunk, hosszú távon pedig pénzt spórolhatunk meg. Arról már beszéltünk, hogy gránit mosogató esetén egyszerű dolgunk van, hiszen csak a színben hozzá passzoló csaptelepet kell kiválasztanunk,amelyek négy különböző stílusban kaphatóak.
  Metalac gránit csaptelepekRozsdamentes acél mosogatóhoz való csaptelepnek is millió meg egy variációjával találkozhatunk, jó tudni, hogy minél nehezebb az adott csaptelep, annál strapabíróbb és annál jobban bírja a nyomást. Igyekezzünk a mosogató illetve a konyha stílusával legjobban harmonizáló darabot választani.

Inox csaptelepek